Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Johor Bahru, Malaysia
    Posts
    13
    Chats
    0

    Default Cherokee Sport 1997 Owners Manual

    Hello..
    I am new user in XJTalk.. I am from malaysia. I need Owners Manual for Cherokee Sport 1997 (2.5L) Where can i download?

  2. #2
    ol"blue's Avatar
    ol"blue is offline Level: Uber Jeep Cherokee Trailer Queen
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Tenn., & Mich.
    Posts
    1,407
    Chats
    0

    Default

    Quote Originally Posted by alfayyed View Post
    Hello..
    I am new user in XJTalk.. I am from malaysia. I need Owners Manual for Cherokee Sport 1997 (2.5L) Where can i download?
    I deleted this post.
    Last edited by ol"blue; 08-30-2009 at 11:19 AM. Reason: Deleted.

    "In America You Do Have Freedom of Choice. Love It or Leave It!"

    www.cherokeetech.com

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Johor Bahru, Malaysia
    Posts
    13
    Chats
    0

    Default

    TQ for your good info...

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Plymouth Indiana
    Posts
    1,389
    Chats
    0

    Default

    Those manuals on Great Lakes are a Copy right infringement and he (Lead not follow) has been asked to remove them, but refuses. I don't think we should post that info here.
    01 XJ /4" lift /33" DC Muds
    / M/T Sidebiters/ Surco / Hi-lift /Pilot Navigator lights / Bad Apple Fab diff gaurds / Midland/ Wilson / Front and rear receiver hitches / Rusty's LCA's / Magnaflow / AEM Intake / TB spacer / Jet Stage 1 / Pioneeer & Fusion Sound / AJ's Super rails / Warn Skid / BW Flat Flares/ Bedlined Rockers and Quarters / Big Daddy Tie Rod / Rustys Steering Brace


  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Chats
    0

    Default

    hi....alfayyed.malaysia tinggal dimana...

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Johor Bahru, Malaysia
    Posts
    13
    Chats
    0

    Default

    Quote Originally Posted by 9w2ees View Post
    hi....alfayyed.malaysia tinggal dimana...
    Hi... Salam perkenalan... Saya di Johor Bahru... Saudara? Pakai Cherokee juga ke? Model apa?

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    South TEXAS
    Posts
    7,244
    Chats
    3

    Default

    Quote Originally Posted by alfayyed View Post
    Hi... Salam perkenalan... Saya di Johor Bahru... Saudara? Pakai Cherokee juga ke? Model apa?
    I am poor at translating Malay but this is what I get from that.^^

    Hi... Acquaintance greetings... Me at Johor Bahru... Relative? Wearing Cherokee also to? Model what?

    Hope that helps someone.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Johor Bahru, Malaysia
    Posts
    13
    Chats
    0

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by BlueXJ View Post
    I am poor at translating Malay but this is what I get from that.^^

    Hi... Acquaintance greetings... Me at Johor Bahru... Relative? Wearing Cherokee also to? Model what?

    Hope that helps someone.
    Hi Blue XJ... Your translate is correct... Try to learn Malay language...

  9. #9
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Chats
    0

    Default

    Quote Originally Posted by alfayyed View Post
    Hi Blue XJ... Your translate is correct... Try to learn Malay language...
    hehehe...bagus la mat salleh ni belajar malay...aku ni dah la tak pandai sgt english...aku tinggal kat batu caves,baru jer beli cherokee xj sport tahun 1997..join forum ni sekadar tambah ilmu pastu tgk diorang makeup xj ni..byk nak kena buat kat jeep aku ni..jeep ko ok ker..aku nyer jeep aku masalah enjin selalu jerking...bila lepas clutch...kenape yek?

  10. #10
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Johor Bahru, Malaysia
    Posts
    13
    Chats
    0

    Smile

    Quote Originally Posted by 9w2ees View Post
    hehehe...bagus la mat salleh ni belajar malay...aku ni dah la tak pandai sgt english...aku tinggal kat batu caves,baru jer beli cherokee xj sport tahun 1997..join forum ni sekadar tambah ilmu pastu tgk diorang makeup xj ni..byk nak kena buat kat jeep aku ni..jeep ko ok ker..aku nyer jeep aku masalah enjin selalu jerking...bila lepas clutch...kenape yek?
    mat salleh tu nk blajar malay kot, dia bosan hari2 cakap org putih... )... model kita same le, 2.5L kan? Aku x main off-road, jadi x banyak le kene bikin n modifide.

    Jeep aku pun dah 2 tahun tersadai x jalan n start langsung, ni baru-baru ni je aku nak pakai balik, tp ade problem plak, mula2 kene kat fuel pump, aku beli yg 2nd hand je, RM70, dah ganti siap, dah ok leh start n jalan, kemarin kene power steering plak, pump dia bunyi bising dan bergegar bila belok kiri-kanan, ni tengah cari sumber maklumat kat sini pasal steering pump ni, kau ade maklumat tak masalah ni? kalau ade kongsi2lah...

    Jerk ni munkin masalah O2 sensor, cuba kau buka sensor n kau bersihkan pakai minyak petrol ke WD40 ke. (O2 sensor ni kat ekzos, kau leh tengok dari enjin dh leh nampak). tapi aku pun bukan pro sangat, sikit-sikit tau le nk buat.

    k jumpa lagi...

  11. #11
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Chats
    0

    Default

    Quote Originally Posted by alfayyed View Post
    mat salleh tu nk blajar malay kot, dia bosan hari2 cakap org putih... )... model kita same le, 2.5L kan? Aku x main off-road, jadi x banyak le kene bikin n modifide.

    Jeep aku pun dah 2 tahun tersadai x jalan n start langsung, ni baru-baru ni je aku nak pakai balik, tp ade problem plak, mula2 kene kat fuel pump, aku beli yg 2nd hand je, RM70, dah ganti siap, dah ok leh start n jalan, kemarin kene power steering plak, pump dia bunyi bising dan bergegar bila belok kiri-kanan, ni tengah cari sumber maklumat kat sini pasal steering pump ni, kau ade maklumat tak masalah ni? kalau ade kongsi2lah...

    Jerk ni munkin masalah O2 sensor, cuba kau buka sensor n kau bersihkan pakai minyak petrol ke WD40 ke. (O2 sensor ni kat ekzos, kau leh tengok dari enjin dh leh nampak). tapi aku pun bukan pro sangat, sikit-sikit tau le nk buat.

    k jumpa lagi...
    hehehe..model kita sama la..2.5L gak.oh yer ke O2 sensor yang problem..tapi pomem dah bikin kat O2 sensor tu...tak tau lak apa yang dia bikin....pastu ada yang kata cable plug aku problem...bagus la kalau ko pakai jeep dah 2 tahun...at least tau gak la problem kete conti ni...

    ha kat sana ada ker sparepart jeep secondhand..hajat dihati memang nak layan offroad...tgh kumpul modal ni..betul ke model kita ni computer box dia mahal gila...dgr2 sampai 4ribu...

    kalau tak layan offroad pun, makeup sikit2 pastu body lift pun jadi la...nampak cam garang ckit kira ok dah huhuhu

  12. #12
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Heppner, Oregon
    Posts
    3,850
    Chats
    1

    Default

    Saya supaya hilang... saya faham tiada apa anda dua mengatakan... tetapi keseronokan ia percubaan untuk belajar
    Last edited by Melissa; 09-01-2009 at 01:00 AM.

  13. #13
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Chats
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Melissa View Post
    Saya supaya hilang... saya faham tiada apa anda dua mengatakan... tetapi keseronokan ia percubaan untuk belajar
    nice to meet u Melissa...try the best to learning Bahasa Malaysia....good luck...

  14. #14
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Heppner, Oregon
    Posts
    3,850
    Chats
    1

    Default

    Quote Originally Posted by 9w2ees View Post
    nice to meet u Melissa...try the best to learning Bahasa Malaysia....good luck...
    Nice to meet you too

    Thanks, I'm going to try to learn
    Last edited by Melissa; 09-01-2009 at 02:49 AM.

  15. #15
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Johor Bahru, Malaysia
    Posts
    13
    Chats
    0

    Smile

    Quote Originally Posted by Melissa View Post
    Nice to meet you too

    Thanks, I'm going to try to learn
    Nice to meet you Melissa... We will try to teach you to learn Malay Language.. Where are you from Melissa? Have you come to Malaysia?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 1984 - 1994 Jeep Cherokee Manual Mirror Pair
    By 1ATony in forum Vendors - For Sale
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-2010, 11:21 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 10-08-2010, 11:36 AM
  3. 1997 - 2001 Jeep Cherokee Heater Blower Motor Resistor
    By 1ATony in forum Vendors - For Sale
    Replies: 0
    Last Post: 09-30-2010, 11:05 AM
  4. 1999 Cherokee Sport Asking $5000.00
    By 16guns in forum For Sale
    Replies: 10
    Last Post: 06-09-2010, 08:14 PM
  5. 2001 Cherokee Sport
    By MrJCRod in forum Rig Pictures
    Replies: 15
    Last Post: 09-11-2009, 04:53 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •